Favoriet

Voertechniek

Voorbeschouwing Eurotier: Merlo-Turbofarmer

Merlo zal op Eurotier aftrappen met de verkoop van een aantal nieuwe modellen in Turbofarmer-reeks. Optioneel zijn de machines leverbaar met een aftakas achter die 540 en 1.000 toeren draait. Ook kan de verreiker de maximale rijsnelheid bereiken met gereduceerd motortoerental.

Merlo zal op Eurotier aftrappen met de verkoop van een aantal nieuwe modellen in Turbofarmer-reeks. Optioneel zijn de machines leverbaar met een aftakas achter die 540 en 1.000 toeren draait. Ook kan de verreiker de maximale rijsnelheid bereiken met gereduceerd motortoerental.

Het Italiaanse Merlo presenteerde al eerder nieuwe modellen waaronder de hybride Turbofarmer, grote Turbofarmers en ook nieuwe Multifarmers met aftakas en hefinrichting achter. Nu komen er dus ook nieuwe Turbofarmers die in de agrarische wereld als middenklasse zullen worden bestempeld. Kenmerkend voor de nieuwe series is deels witte kleurstelling in de portieren.

Merlo EPD

De Turbofarmers hebben een cabine die net iets breder is als een meter. Om brandstof te besparen heeft Merlo EPD en MCVTronic in het leven geroepen. Door EPD kan de verreiker het motortoerental reduceren wanneer de maximale rijsnelheid behaald kan worden met minder toeren.

Merlo MCVTronic

MCVTronic duidt op een hydrostaat met twee motoren. Als veel kracht nodig is bij lage rijsnelheden, wordt de oliestroom over de twee motoren verdeeld. Dan kan het vermogen maximaal worden overgebracht, meent Merlo. Ga je sneller rijden, dan wordt één van de motoren ontkoppelt en gaat meer olie naar één motor.

Rijmodi

De bestuurder van de nieuwe Turbofarmer kan kiezen uit drie rijmodi: maximaal vermogen, maximale rijsnelheid of automatiek waarin de machine zelf motor, hydropomp en hydrostaat afstemt op basis van metingen met sensoren.

20140924_Merlo_Turbofarmer_5

20140924_Merlo_Turbofarmer_1

20140924_Merlo_Turbofarmer_3