Favoriet

Voederwinning

Elho presenteert nieuwe maaier en wikkelaar

De Finse fabrikant Elho presenteert op Kone Agria in Finland een nieuwe rondebalenwikkelaar en een nieuwe vlindermaaier.

In navolging van de Arrow NM10500 vlindermaaier komt Elho nu met de iets simpelere variant Delta 9000. De Arrow heeft een werkbreedte van 10,5 meter. De nieuwe Delta werkt 9 meter breed. De machine is voorzien van HydroBalance en HydroActive. Eerstgenoemde is een systeem dat zorgt voor drukinstelling. De HydroActive is een systeem dat elektro-hydraulisch de obstakelbeveiliging regelt.

De Fastliner 1500, de nieuwe rondebalenwikkelaar is het programma van Elho, heeft een volautomatisch laad- en wikkelsysteem met een capaciteit tot 60 balen per uur. De wikkelaar is voor transport gedragen in de hef en tijdens het wikkelen wordt het naast de trekker gepositioneerd met behulp van een loopwiel. De 750mm aluminium foliehouders met automatische foliebreukdetectie zorgt voor een aanpassing van het systeem als één folierol uitvalt, waardoor verder kan gewerkt worden met de andere rol. Het hydraulisch systeem kan zowel op load sensing als open center gebruikt worden. De standaard laadarmen zorgen voor een automatische lading tot 1.200kg.

Elho_maaier_resize Elho_balenwikkelaar_resize