Favoriet

Voertechniek

Nieuw Silage Safe afdeksysteem

Silage Safe, onderdeel van CBS Beton, Edze Trading en MBS Beton, introduceert een nieuw afdeksysteem voor voerkuilen. Met het systeem kan volgens de makers het ruwvoer na het inkuilen binnen een half uur luchtdicht afgesloten worden.

Silage Safe, onderdeel van CBS Beton, Edze Trading en MBS Beton, introduceert een afdeksysteem voor voerkuilen. Met het systeem kan volgens de makers het ruwvoer na het inkuilen binnen een half uur luchtdicht afgesloten worden. De Silage Safe werkt volgens hetzelfde principe als de Macccspan die Johan Mathijssen uit Etten-Leur in 2013 introduceerde.

Het afdeksysteem bestaat uit kunststog doeken van twee meter breed, geperforeerde pvc-buizen, stalen buizen spanbanden. Aan beide zijden van het ruwvoer wordt een kunststof doek neergelegd met daarover heen landbouwplastic. Na het inkuilen worden de doeken over het ruwvoer gelegd. Daarna worden de spanbanden verbonden met de ogen in het doek. Daarmee kunnen de doeken naar elkaar toe worden getrokken.

Voor de snelle afwatering zijn de geperforeerde buizen nodig. Met regen loopt het water vanaf de kuil direct naar de kant waar het via de buizen weg loopt.