Favoriet

Elektronica

Nieuwe Krone-app voor datamanagement

Machinefabrikant Krone heeft een app voor iPad en iPhone waarmee gebruikers van de Big X hakselaar en de Big Pack balenpers data over het uitgevoerde werk kunnen verzamelen. Gegevens als drogestofgehalte, opbrengst en brandstofverbruik worden opgeslagen en kunnen via de mail doorgestuurd worden naar de nieuwe software Big Data Tool.

Met de CCI Control Mobile app ondersteunt Krone de Big X en de Big Pack. CCI is Competence Center Isobus, het samenwerkingsverband dat sinds 2009 bestaat en waar Grimme, Krone, Lemken, Rauch en Amazone deel van uit maken. De bedrijven richten zich met CCI op het verbeteren en ontwikkeling van Isobus en datamanagement.

Gegevens meten

De applicatie van Krone meet in het geval van de Big X het brandstofverbruik, de gewasopbrengst, vochtigheid, rijsnelheid en het aantal verwerkte tonnen per uur. Voor de Big Pack geldt dat de app de gewicht van de balen opslaat, de vochtigheid van het materiaal, het aantal balen en het gemiddelde gewicht van de geperste balen.

Big Data Tool

Als het hakselen of persen erop zit, kan de app-gebruiker alle gegevens als PDF doorsturen naar een mailbox. Voor een goede datamanagement levert Krone de Big Data Tool, software waarmee de geregistreerde gegevens gelezen en opgeslagen kunnen worden.

 

Gerelateerde artikelen