Favoriet

Melktechniek

Gea MI one-monobox

Melkrobotfabrikant Gea breidt het scala melkrobots uit. Het MI one-multiboxsysteem en de Dairy ProQ-robotrotor worden aangevuld met de MI one-monobox die een capaciteit heeft van zo’n 70 koeien.

Melkrobotfabrikant Gea breidt het scala melkrobots uit. Het MI one-multiboxsysteem, die overigens desgewenst ook als eenboxsysteem geleverd werd, en de Dairy ProQ-robotrotor worden aangevuld met de MI one-monobox die een capaciteit heeft van zo’n 70 koeien.

De Gea-monobox heeft de zogenoemde Stall-unit gekregen. Dat is een modulaire unit waar de robotarm in zit. De unit komt van de Gea Dairy Pro Q-robotrotor. Bij deze unit geschiedt ook de voor- en nabehandeling via de tepelbeker. Gea noemt deze techniek ‘Inline Everything’. Ook de MI one-multibox zal hiervan voorzien worden. Rechts van de Stall-unit is de overige techniek compact weggewerkt.

De koe komt via het hekwerk aan de linkerzijde de monobox binnen. Ze vertrekt aan de voorkant waar de voerbak naar rechts klapt en het hekwerk links iets opent. De Gea MI one-monobox is nog niet te koop, maar de verkoopintroductie zal in de loop van dit jaar plaatsvinden. Een variant met omgekeerde opstelling, waarbij de koe rechts binnenkomt, volgt ook later.

DSC_9159 DSC_9173 DSC_9178

Gerelateerde artikelen