Favoriet

Voederwinning

Krone introduceert knikdisselautomaat op opraapwagens

De Duitse Machinefabrikant Krone introduceert de knikdisselautomaat. Met de automaat kan de gebruiker van de opraapwagen vooraf de hoogte van de knikdissel vastleggen door middel van een draaihoeksensor.

De Duitse Machinefabrikant Krone introduceert de knikdisselautomaat. Met de automaat kan de gebruiker van de opraapwagen vooraf de hoogte van de knikdissel vastleggen door middel van een draaihoeksensor.

Met de knikdisselautomaat kan de chauffeur de bovenste en onderste positie van de knikdissel opslaan. Als de pick-up omhoog geheven wordt, zal de knikdissel automatisch naar de bovenste opgeslagen positie geheven worden. Zo wordt er op de kopakker een grotere bodemvrijheid gecreëerd, om bijvoorbeeld over de zwaden te kunnen rijden. Bij het laten zakken van de pick-up, zal de knikdissel automatisch naar de onderste opgeslagen positie zakken.

AX, MX en ZX

De knikdisselautomaat is gekoppeld aan de losautomaat. Wanneer na het lossen de achterklep gesloten is, zal de knikdissel automatisch naar de ingestelde bovenste positie gaan. De nieuwe knikdisselautomaat is leverbaar op alle opraap- en doseerwagens AX, MX en voor de dubbeldoelwagen ZX.

Gerelateerde artikelen