Favoriet

Voederwinning

Brede Claas triplemaaier met app te bedienen

De Duitse machinefabrikant Claas introduceert de Disco 1100 C/RC Business. Een mondvol. Met een werkbreedte van 10,70 m is de triplemaaiercombinatie, volgens de fabrikant, de breedste maaicombinatie die op dit moment leverbaar is. En: je kunt hem met een app aansturen.

De transporthoogte van de machine is net geen vier meter en in transport is de maaier 3 meter breed. De maaiunits kun je namelijk hydraulisch in- en uitschuiven terwijl de binnenste en buitenste beschermkappen automatisch opvouwen. In transportstand worden de maaiers hydraulisch vergrendelt. Het is ook mogelijk om de maaier in transportpositie weg te zetten. En dat scheelt opslagruimte.

Isobus-app

De Disco 1100 maaier is er in twee modellen. De C en de RC Business. De C-versie heeft een kneuzer met stalen tanden, terwijl de RC met een rollenkneuzer is uitgerust. De machine is via isobus te bedienen. Dat kan middels de isobus terminal van de trekker, maar ook middels een standaard tablet waarop Claas hun ‘Easy on board’  isobus-app installeert.  Wie geen isobus heeft op de trekker kan de maaier ook gewoon via de hydraulische ventielen bedienen.

20150701_Claas_disco

20150701_claas_easyonboard

Gerelateerde artikelen