Favoriet

Melktechniek

GEA verkoopt 500e MIone melkrobot

Melkmachinefabrikant GEA heeft deze week de 500e MLone melkrobot verkocht. De machine, een Multibox, is verkocht door de firma Goethals en wordt geïnstalleerd bij familie Van Praet in België.

Melkmachinefabrikant GEA heeft deze week de 500e MLone melkrobot verkocht. De machine, een Multibox met plek voor vijf dieren, is verkocht door de firma Goethals en wordt geïnstalleerd bij familie Van Praet in België.

De Multibox maakt gebruik van camerasturing om de melkbekers onder de spenen te brengen. De bekers worden pneumatisch opgetild en om de spenen geplaatst. De melkbekers zitten, ook tijdens het melken, flexibel opgezet in het melkrek. Als een melkbeker af zou vallen, wordt die opgevangen door de houder. Daardoor komen de bekers niet in contact met de vloer. Het melken met de MIone bestaat uit vijf stappen. Speenreiniging, voormelken, stimulatie, melken en afnemen.

Voor de eigenlijke uitgang van de melkbox bevindt zich een drijfgang. De hekken naar de drijfgang staan parallel geschakeld aan de hekken van de melkboxen. Dieren die uit de melkbox komen worden zo direct naar de voederplaatsen in de naselectie geleid die de dieren sorteert naar verschillende stalruimten.

MIone_2014_5er.tif