Favoriet

Voederwinning

Vicon Optispeed wikkelt sneller

Landbouwmachinebouwer Vicon introduceert de BW2100C en BW2600C. Twee rondebalenwikkelaars die zijn voorzien van Optispeed. Het moet er voor zorgen dat de wikkelaar altijd op zijn meest optimale snelheid draait.

Landbouwmachinebouwer Vicon introduceert de BW2100C en BW2600C. Twee rondebalenwikkelaars die zijn voorzien van Optispeed. Het moet er voor zorgen dat de wikkelaar altijd op zijn meest optimale snelheid draait. De twee nieuwe wikkelaars zijn niet voorzien van satellietwikkelsysteem met twee armen, maar wel van een dubbele foliehouder. Het Ierse McHale presenteerde dat vier jaar geleden al. Door twee rollen folie achter elkaar te plaatsen is de baal sneller met folie omwikkelt dan bij een een-armige wikkelaar het geval is.

Sensor

Maar het kan nog sneller. Daarom plaatste de fabrikant een sensor en andere elektronica op de wikkelaar. De sensor houdt de stabiliteit van de baal op de wikkeltafel in de gaten. Is de baal strak geperst dan kan de tafel sneller draaien dan bij een slappe en dus instabiele baal. Dat moet er voor zorgen dat de wikkelaar altijd op de meest optimale snelheid zijn werk doet. En dat is altijd sneller dan bij een wikkelaar zonder deze elektronica. Trekkerbestuurders zijn immers altijd voorzichtig bij het instellen van de wikkelsnelheid.