Favoriet

Voederwinning

Mobiel hydraulisch slijpsysteem van Lely

Lely heeft een mobiel slijpsysteem ontwikkeld voor de Lely Tigo PR en -XR-opraapwagens, waarbij je de messen niet uit de messendrager hoeft te halen. De slijper slijpt 10 messen tegelijk. Je kunt het apparaat ook gebruiken om messen van andere merken opraapwagen te slijpen.

Lely heeft een mobiel slijpsysteem ontwikkeld voor de Lely Tigo PR en -XR-opraapwagens, waarbij je de messen niet uit de messendrager hoeft te halen. De slijper slijpt 10 messen tegelijk. Je kunt het apparaat ook gebruiken om messen van andere merken opraapwagens te slijpen.

Slijpen van de messen van een opraapwagen gebeurt dikwijls veel te weinig. Dit terwijl je met goed geslepen messen flink brandstof kunt besparen. Bovendien is het voor de voerkwaliteit een goede zaak om de messen scherp te houden.

Met de mobiele slijpmachine heeft Lely getracht het de gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken. Je tilt de slijper eenvoudig van het vierwielige wagentje op de uitklapbare messendrager en koppelt de hydrauliekslangen aan. Vervolgens slijpt het systeem simultaan tien messen tegelijk. Zodra ze scherp zijn, pak je de volgende tien messen. In een minuut of zes tot acht heb je alle messen gehad.

Verschillende merken

Handig voor loonwerkers met verschillende merken opraapwagens, is dat je de slijpmachine ook kunt gebruiken voor andere merken. In dat geval moet je wel de messen uit de messendrager halen en in het vierwielige karretje plaatsen, maar vervolgens kun je ze ook in groepen van tien tegelijkertijd slijpen.

Gerelateerde artikelen