Favoriet

Mesttechniek

Kaweco breidt productgamma verder uit

De Nederlandse machinefabrikant Kaweco presenteert veel nieuwe producten tijdens Agritechnica. Het productgamma is uitgebreid met een Profi II tank, een tankopbouw voor de Claas Xerion, een hydraulische aandrijving voor silagewagens en een NIR-sensor

.

Na de Profi I tank komt Kaweco met de Profi II. De fabrikant biedt de mogelijkheid om de tank uit te voeren met een hefinrichting die maximaal 2.500 kg kan tillen. In Hannover toont de fabrikant uit Zevenaar de Profi II.18 PTW. Deze tank beschikt over een verdringerpomp, hydraulische as ophanging, doorstroommeter met computer en schuif-as.

Tankopbouw

Tevens toont Kaweco een tankopbouw met front-unit voor de Claas Xerion 4000 Saddle Trac. De fabrikant bouwde de tank op uit een kunsthars epoxy. Deze bouwwijze neemt het gewicht met 1.500 kg terug. Door deze gewichtafname hebben ze de inhoud van de tank vergroot. De pomp levert een capaciteit van 12.000 liter per minuut. Voor een mooie uitstraling spuit Kaweco de tank in de Claas-kleurstelling.

Verder introduceert de fabrikant uit Zevenaar een volledig hydraulisch aangedreven systeem voor zijn silagewagens. Een wielmotor draait ieder wiel onafhankelijk aan. Op een tandem silagewagen biedt dit een vermogen van maximaal 100 kW tot een rijsnelheid van 12 km/u. Zodra het systeem niet ingeschakeld wordt, draait de wielmotor vrij. Brandstof en vermogen gaan hierdoor niet verloren.

Mestsensor

In samenwerking met Eijkelkamp en MUT Electronics ontwikkelde Kaweco een NIR-sensor. De sensor meet direct de bestandsdelen van de mest. Eijkelkamp past deze techniek op alle vormen van mesttransport toe. Kaweco  richt zich op de plaats specifieke bemesting.

Gerelateerde artikelen