Favoriet

Voertechniek

Agritechnica 2015: Westermann-stalhulp op diesel

Westermann is een Duitse fabrikant van allerhande machines voor op het erg in de stal. Op Agritechnica toont Westermann Cleanmeleon 2 Diesel XL. Dat is een kleine werktuigendrager voor onder meer kleine rolbezems, een instrooibak, een roosterschuif, et cetera.

Westermann is een Duitse fabrikant van allerhande machines voor op het erf en in de stal. Op Agritechnica toont Westermann Cleanmeleon 2 Diesel XL. Dat is een kleine werktuigendrager voor onder meer kleine rolbezems, een instrooibak, een roosterschuif, et cetera.

De Westermann Cleanmeleon Diesel heeft een tweecilinder-dieselmotor van Kubota met 10 kW (14 pk). Ook nieuw is de aankoppeling van de werktuigen met het driehoekige A-frame. Om machines langdurig continu aan te kunnen drijven, heeft de Cleanmeleon Diesel een oliekoeler. De oliepomp brengt 24 liter per minuut op met een druk van 180 bar. De werktuigendrager kost zo’n 10.500 euro.

Voer aanschuiven met vijzel

Westermann heeft bovendien een vijzel om het voer ‘aan te vijzelen’ opgenomen in het werktuigenprogramma. Een vijzel is beter, meent Westermann. Die houdt het gevoerde rantsoen luchtig en de vijzel kan geen voer ‘vermoezen’.