Favoriet

Voederwinning

Getrokken twee-elements rotorhark meest gangbaar

De Nederlandse veehouder geeft vaak de voorkeur aan een getrokken rotorhark met twee elementen en kleine afmetingen. Daarbij speelt de gewenste transportlengte een grote rol.

Er zijn verscheidene fabrikanten die twee-elements harken op de markt brengen. Vaak zijn het de harken waarbij de elementen zich achter elkaar bevinden. De treintjesuitvoering kan voorzien zijn van een middenframe waarbij de gedwongen gestuurde transportwielen in het spoor van de trekker rijden.

[meerinvakbladpromo tekst=”Het aantal harken met zij-afleg neemt af, het aandeel harken met middenafleg wordt steeds groter. In veel gevallen gaat de diameter richting de vier meter. Daarbij neemt de werkbreedte toe, maar blijft de transportbreedte acceptabel. Om een goed overzicht te krijgen van welke merken welke harken hebben, is in Veehouderij Techniek een groot schema te zien. Daarin staan alle aanbieders van twee elements-harken inclusief de technische gegevens. Ook informatie over de curvebaaninstelling, fabrikanten en de elektrische hark van Fendt lees je in het artikel in Veehouderij Techniek. Nog geen abonnee?”]

Gerelateerde artikelen