Favoriet

Voederwinning

Ruwvoer opslaan met nieuwe Feedtuber

Machines4Green uit het Friese Nijemirdum introduceert de Feedtuber, een machine waarmee ruwvoer en bijproducten opgeslagen kan worden in een slurf.

Machines4Green uit Nijemirdum introduceert de Feedtuber, een machine waarmee ruwvoer en bijproducten opgeslagen kan worden in een slurf.

De Feedtuber bestaat uit een hydraulisch opklapbare bunker met een werkbreedte van 3,30 meter. De machine is verrijdbaar en staat op rupsen. De aandrijving wordt geregeld met een eigen dieselmotor.

Het systeem is in Nederland vooral bekend geworden door de slurf aan de vrachtwagen. 35 ton product direct vanuit de vrachtwagen in een slurf afgeleverd. Vanuit de vrachtwagenslurf ontstond volgens Machines4Green de vraag naar inslurven van grotere hoeveelheden, vanaf 100 ton. Daarom werd in samenwerking met Duynie de machines van Eurobagging geïntroduceerd. En nu is er dus de Feedtuber. Voordeel van de machine is de ruimte die het in beslag neemt. Volgens de makers kan het toestel goed in kleine ruimtes gebruikt worden.

Gerelateerde artikelen