Favoriet

Voederwinning

Nattigheid speelt Belgische graslanddemo parten

De regen die de afgelopen weken rondom het Belgische Geel viel, zorgde ervoor dat de percelen waarop de Graslanddemo vorige week donderdag werd georganiseerd flink nat waren. Toch ging de demonstratie door.

Zo’n 91 machines van 21 verschillende merken demonstreerden op de 40 ha grasland rondom praktijk- en voorlichtingscentrum De Hooibeekhoeve in Geel (België), 50 km over de grens bij Tilburg. Ondanks de nattigheid, konden de meeste machines hun kunnen goed laten zien. Alleen een aantal ronde balenpersen hadden moeite met het erg natte en taaie gras. Daarnaast reden de machines grote sporen op de natte percelen.

McHale schijvenmaaiers

Tijdens de demonstratie toonde Van Haute Landbouwmachines voor het eerst de McHale schijvenmaaiers in de Benelux. De F3100 Pro Glide, een frontmaaier, en de R3100 Pro Glide, een achtermaaier hebben samen een werkbreedte van 6 meter. De maaibalk frontmaaier is getrokken en in het midden opgehangen, wat voor een goede bodemvolging moet zorgen. Elke maaier heeft 7 maaischijven met elk twee messen per schijf. De kneuzers zijn voorzien van elk 48 stalen vingers.

Afwisselend

De graslanddemo werd georganiseerd door de organisatie van fabrikanten en importeurs, Fedagrim samen met het Landbouwcentrum Voedergewassen. De demonstratie vindt om de twee jaar en afwisselend in Wallonië en Vlaanderen plaats.

Gerelateerde artikelen