Favoriet

Voertechniek

Wasserbauer Wicky rolt folie op sleufsilo op

Wasserbauer, we kennen het Oostenrijkse bedrijf vooral van de voer- en voeraanschuifrobot, ontwikkelde een apparaat om het folie op een sleufsilo op en weer af te rollen: de Wasserbauer Wicky. Een modulair, elektrisch rupsvoertuig dat het folie om zichzelf rolt.

De Wasserbauer Wicky is minimaal vijf meter breed en modulair uit te breiden met telkens 40 cm tot negen meter. In de uitvoering van vijf meter heeft de Wicky twee elektrische rupsen met daartussen een rol.

Modulair

Na het inkuilen en afdekken, de Wicky is dus niet voor het afdekken na het inkuilen, zet je de Wicky op de kuil in elkaar door de rollen tussen de rupsen te monteren. Gedemonteerd zijn de onderdelen hanteerbaar. Bij uitbreiding komen er één of twee niet-aangedreven rupsen bij. Alleen de twee buitenste zijn aangedreven door een 24 Volts accu.

Folie oprollen

Staat de Wicky op het folie, dan sla je het folie er simpelweg overheen. Met een afstandsbediening laat je de Wicky van het snijvlak af rijden, over het folie en zo rolt het apparaat de folie om zichzelf heen. Laat je hem weer richting het snijvlak rijden, dan dek je de silo weer af.

wasserbauer-wicky-kuilafdeksysteem_2

Het folie is over de Wasserbauer Wicky geslagen.

wasserbauer-wicky-kuilafdeksysteem_1

Gedemonteerd zijn de onderdelen van de Wicky hanteerbaar.

De Wicky is in staat op oneven kuiloppervlakken te werken.

Gerelateerde artikelen