Favoriet

Voertechniek

ATH 2016: Mammut toont zelfrijdende voermengwagens

Mammut presenteert op AgroTechniek Holland twee nieuwe zelfrijdende voermengwagens. De zelfrijders zijn in twee groottes verkrijgbaar; 1,4 of 2,5 kuub.

Mammut presenteert op AgroTechniek Holland twee nieuwe zelfrijdende voermengwagens. De zelfrijders zijn in twee groottes verkrijgbaar; 1,4 of 2,5 kuub. De bestuurder staat achterop de zelfrijder. Met de voet bepaal je de rijrichting en -snelheid. Op het bedieningspaneel, rechts naast het stuur, schakel je de verticale vijzels in. Deze vijzels tellen 13 messen bij de 1,4 kuubs variant en 26 messen bij de grotere versie. Op de terminal lees je het gewicht van het voer in de kuip af.

Motor

De kleine variant heeft een 11,8 kW (16 pk) sterke Vanguard-motor. De grote variant haalt 16,2 kW (22 pk) uit een Honda-motor. De machine is 1,19 meter breed en is maximaal 1,85 meter hoog. De mengkuip is ook in stationaire opstelling verkrijgbaar. De vijzels worden dan aangedreven via een aftakas van de trekker of een elektromotor. De kuip van de stationaire opstelling heeft een inhoud van 1,5 kuub.
De Mammut-voermengwagens zijn in twee groottes beschikbaar.

Op de terminal lees je het gewicht van het geladen voer af.

Op het bedieningspaneel schakel je de vijzels in.

Met de voet bepaal je de rijrichting en -snelheid.

In de kuip zitten twee verticale vijzels.

Gerelateerde artikelen