Favoriet

Dierverzorging

Holm & Laue vernieuwt Milchtaxi

De Duitse firma Holm & Laue presenteert op de aankomende Eurotier zijn nieuwe Milchtaxi 4.0. Het karretje is uitgerust met een slimme computer die weet hoeveel elk kalf nodig heeft en verbinding maakt met transponder op de kalverbox.

Kalveren van verschillende leeftijden hebben verschillende hoeveelheden melk nodig die niet allemaal te onthouden zijn. Het is voor een kalf het beste als er een curve zit in de hoeveelheid gedronken melk. De software van de Milchtaxi 4.0 kent deze curves.

De slimme software kan tevens de mengverhouding tussen melkpoeder en water berekenen en zorgt er daarbij ook voor dat je niets teveel aanmaakt. Hij kan dit ook wanneer je melk en melkpoeder mengt.

Smart ID

Daarnaast is het systeem uitgerust met een antenne, welke verbinding maakt met de transponders die je aan de box van het kalf hangt. Op het display van de Milch Taxi verschijnt het nummer en de af te geven hoeveelheid. De computer sluit de toevoer als de hoeveelheid is bereikt.

CalfGuide-server

Alle gegevens worden draadloos verzameld op de CalfGuide-server die dit keurig weergeeft in overzichtelijke grafieken en tabellen. Deze gegevens kunnen ook makkelijk naar andere programma’s overgedragen worden.

Gerelateerde artikelen