Favoriet

Automatisch melken

Klauwgezondheid verbeteren met Lely Meteor

Machinefabrikant Lely uit Maassluis heeft de Meteor-klauwgezondheidsaanpak ontwikkeld om klauwproblemen bij melkvee zo vroeg mogelijk te detecteren. Dit gebeurt via gericht advies en ondersteuning, sprayers en verzorgingsproducten.

Machinefabrikant Lely uit Maassluis heeft de Meteor-klauwgezondheidsaanpak ontwikkeld om klauwproblemen bij melkvee zo vroeg mogelijk op te sporen. Dit gebeurt via gericht advies en ondersteuning, sprayers en verzorgingsproducten.

Het advies en de ondersteuning vanuit het Lely Farm Management Support houden in dat een adviseur van Lely in samenspraak met melkveehouder structurele verbeteringen aan bijvoorbeeld de vloer, de ligbox, het voer of het management bespreekt.

Een klauwbekapper schetst daarna met een controle en eventuele behandeling een beeld van de klauwgezondheid van de veestapel en de aandachtspunten. De aanpak is niet alleen gericht op koeien die aan de melk zijn, maar ook op jongvee en droge koeien.

Preventieve aanpak

Een sprayer op de melkrobot reinigt en behandelt de klauwen voor elke melkbeurt met reinigings- en verzorgingsmiddel, producten die Lely ook levert. De melkveehouder geeft de dieren die de melkrobot niet bezoeken een preventieve behandeling met een mobiele sprayer. Door deze preventieve aanpak worden klauwaandoeningen tot een minimum gereduceerd, claimt de fabrikant.

Gerelateerde artikelen