Favoriet

Algemeen

Video Kloosterboer meest bekeken op VeehouderijTechniek.nl

Het bericht met de video van het stalbezoek bij de maatschap Kloosterboer is het meest bekeken op VeehouderijTechniek.nl in 2016.  De maaicombinatie met een werkbreedte van 14,6 meter van het Sloveense Sip staat op de tweede plek. De beste opstellingen voor de multibox completeert de top drie.

Geertjan Kloosterboer heeft afgelopen jaar de nieuwe stal in Oxe in gebruik genomen. De stak i sonder meer voorzien van een mestrobot en twee VMS-robots van Delaval. De stal biedt plek aan 170 koeien. Veehouderij Techniek nam er begin november een kijkje.

Sip maaicombinatie

In de laatste maand van 2016 maakte machinebouwer Sip uit Slovenië bekend een nieuwe maaicombinatie op de markt te brengen. De combinatie bestaat uit vijf units, één in de fronthef en vier aan een getrokken frame. De opgeklapte combinatie blijft binnen 3,5 meter. De werkbreedte van de machine is maar liefst 14,6 meter.

Multibox

En de Multibox. Stel dat je een ligboxenstal hebt, tussen 70 en 110 koeien melkt en overweegt een melkrobot aan te schaffen. Kosten- en ruimtetechnisch blijkt dan een multibox interessant. Welke opstelling voldoet aan je wensen? Bij het plaatsen van automatische melksystemen in een bestaande ligboxenstal is het vinden van de beste opstelling soms een hele puzzel. Veehouderij Techniek zocht het uit en publiceerde het verhaal in het mei-nummer van 2016.

De top 10 van meest gelezen berichten:

  1. VIDEO: Stalbezoek Maatschap Kloosterboer
  2. 14,6 meter breed maaien met VLM/MO48
  3. De beste opstellingen voor een multibox-melkrobot
  4. Schuitemaker gaat eerste Innovado-voerrobots bouwen
  5. Eurotier 2016: Peecon toont XYZ 24/7 automatisch voersysteem
  6. Duitse melkveehouder aan de zodenbemester
  7. VIDEO: Stalbezoek Maatschap Schuttenbeld
  8. John Deere bouwt nieuwe 5-serie compacttrekker
  9. Getrokken twee-elements rotorhark meest gangbaar
  10. Verliezen in voercentrum minimaliseren