Favoriet

Mesttechniek

NIR sensor Zunhammer leverbaar in Nederland

Importeur Rosier Greidanus kan vanaf heden de NIR sensor van Zunhammer leveren in de Benelux. De ontwikkeling van de sensor is in 2005 begonnen. De Duitse fabrikant presenteerde in 2015 de vernieuwde Van-Control 2.0 sensor op de Duitse markt.

Importeur Rosier Greidanus in het Friese Winsum levert  de NIR sensor van Zunhammer in de Benelux. De ontwikkeling van de sensor is in 2005 begonnen. De Duitse fabrikant presenteerde in 2015 de vernieuwde Van-Control 2.0 sensor op de Duitse markt.

De sensor meet het ammonium, stikstof, kali, fosfaat en droge stofgehalte in verschillende soorten mest. Vanuit de pompregeling en ijklijnen kan de gift afgestemd worden op de nutriënten in de mest. De data kan gekoppeld worden aan een managementprogramma, het printen van de data is optioneel. Van-Control werkt via isobus en kan op basis van taakkaarten ook bemesting uitvoeren.

De sensor bevindt zich in een compacte en schokbestendige behuizing die waterdicht is. Van-Control 2.0 kan toegepast worden op mesttanken, sleepslang combinaties, mobiele pompstations van Zunhammer en zelfrijders met een Zunhammer opbouw.

Gerelateerde artikelen