Favoriet

Voederwinning

Nieuwe Krone opraapwagen met hakselopbouw

Machinefabrikant Krone presenteert de nieuwe AX opraapwagen. De wagen heeft een nieuw design en is als Krone AX 280 en 310 ook te verkrijgen als variant met hakselopbouw. De nieuwe AX is er met laadvolumes van 25 tot 31 kuub.

De laadvloer van de AX loopt aan de voorzijde 100 mm schuin naar beneden af richting de snijrotor. Dat verkort de weg van de snijrotor naar de laadvloer. De werkbreedte van de ongestuurde pick-up is 1.800 mm. De snijrotor van de AX heeft 25 mm brede meenemers. De 32 messen zorgen voor een snijlengte van 45 mm.

Hydraulisch

De messenbalk klapt hydraulisch in en uit en kan zijdelings naast de wagen uitzwenken. Daardoor kan de chauffeur aan één zijde de messen wisselen en vergrendelen. De hydraulische functies kunnen ook vanaf de linker zijde aan de wagen worden bediend.

Bij de AX varianten HL/HD (hakselopbouw) wordt voor het loshakselen het bovenste gedeelte van de voorwand hydraulisch naar voren geklapt. Daarnaast zijn de spatborden, kappen en frame schuin aflopend zodat er er geen gewas meer blijft liggen.

Gerelateerde artikelen