Favoriet

Voederwinning

Vicon-opraapwagen met schuifas

Hydraulische schuifassen onder mesttanks zijn inmiddels bekend op de Nederlandse akkers. In de zoektocht naar betere spreiding van het gewicht van de opraapwagen liet Loonbedrijf Vollenhove een schuifas monteren onder een Vicon-opraapwagen.

Hydraulische schuifassen onder mesttanks zijn inmiddels veel gezien op de Nederlandse akkers. In de zoektocht naar betere spreiding van het gewicht van de opraapwagen, liet Loonbedrijf Vollenhove een schuifas monteren onder een Vicon-opraapwagen.

Het Nederlandse mechanisatiebedrijf Rosier Greidanus heeft voor de aanpassing van de  Vicon-opraapwagen gezorgd. De as kan aan beide kanten 75 centimeter uitschuiven zodat elk wiel van de wagen zijn eigen spoor heeft. Het gewicht van de wagen is door de aanpassing gestegen met ongeveer 450 kg.

Bodemdruk

De zoektocht naar opraapwagens met een beter verdeelde bodemdruk is niet van de laatste tijd. Bij veel merken opraapwagens is het al mogelijk om banden te monteren op velgen tot 30,5 inch. Daarnaast worden de onderstellen regelmatig verbouwd tot een 4-op-een-rij of een 8-wielige variant. Aan dit rijtje wordt nu dus een opraapwagen met schuifas toegevoegd.

Bron en foto’s: Facebook-pagina Rosier Greidanus

 

Gerelateerde artikelen