Favoriet

Voertechniek

Autonome voermengwagen van Strautmann

Machinefabrikant Strautmann presenteert op AgriTechnica een autonome variant van de SF-voermengwagen. Het bedrijf heeft de machine geïntroduceerd bij de fabriek in Bad Laer, 300 genodigden waren erbij.

Machinefabrikant Strautmann presenteert op AgriTechnica een autonome variant van de Verti-Mix SF-voermengwagen. Dat meldt Eilbote. Het bedrijf heeft de machine geïntroduceerd bij de fabriek in Bad Laer, 300 genodigden waren erbij.

Strautmann heeft, zo meldt het Duitse vakblad Eilbote, de autonome voermengwagen in de afgelopen drie jaar ontwikkeld onder leiding van Martin Ebmeyer und Benjamin Malewski.

Voorrijden

De machine rijdt automatisch een vooraf ingestelde route. De route moet eerst worden ‘voorgereden’ door een chauffeur. Voor het voorrijden heeft de voermengwagen nog een cabine, die is ook nodig bij het rijden over de weg. Met een laserscanner boven op de cabine wordt de hoeveelheid voer in de bak gemeten. De wagen mengt volgens een vooraf ingesteld programma.

Volgens Eilbote wordt de machine officieel gepresenteerd op AgriTechnica in Hannover, november aanstaande. (Foto: Profi.com)

Gerelateerde artikelen