Favoriet

Voederwinning

Claas komt met nieuwe Corto-trommelmaaiers

Claas introduceerde deze week nieuwe hooibouwmachines waaronder nieuwe Corto-trommelmaaiers. De nieuwe Corto-serie bestaat uit drie frontmaaiers en drie achtermaaiers.

Voor achter de trekker zijn er de Corto 190 en 220 waarbij 190 en 220 duiden op de maaibreedtes. Interessanter voor de Nederlandse markt is de Corto 3200 Contour met met 305 cm maaibreedte. Deze maaier heeft net als de Claas-schijvenmaaiers hydraulische bodemontlastingsregeling en middenophanging. Voor transport klapt de maaier 120 graden in wat het gewicht in het midden van de trekker legt. De maaier heeft vier schijven. Met een aanrijding wijkt de maaier maar achter en omhoog uit. Voor het inschuren is er een bok. Daarmee kan de maaier in transportpositie de schuur in.

Frontmaaiers

De evenknie van de 3200 Contour is de 3200 F-frontmaaier. Deze heeft dezelfde ophanging als de Disco-frontschijvenmaaiers van Claas. Voor wie wil stalvoeren zijn echter de nieuwe Corto’s 285 en 310 F interessanter. Deze kunnen het zwad tot 80 cm smal maken met extra zwadborden. Bovendien hebben ze een meer compacte aanbouw. De hydropneumatische Active Float-bodemontlastingsregeling die we kennen van de Disco-schijvenfrontmaaiers is er nu ook voor alle Corto-frontmaaiers.

De Corto 3200 Contour heeft middenophanging en mechanisch uitbreekbeveiliging, maar hydraulische bodemdrukontlasting.

Voor transport gaat de Contour 3200 Contour tot 120 graden omhoog.

De Corto 3200 F heeft de aanbouw van de Disco-frontschijvenmaaiers van Claas.

De Corto 285 F en 310 F hebben een meer compacte ophanging en kunnen een zwad van 80 cm afleggen.