Favoriet

Voederwinning

Vicon komt met 10-elements gedragen schudder

De Nederlandse fabrikant Vicon komt met een nieuw topmodel voor de gedragen schudders. De Fanex 1124 is een 10-elements gedragen schudder met een werkbreedte van 11,2 meter.

De Nederlandse fabrikant Vicon komt met een nieuw topmodel van de gedragen schudders. De Fanex 1124 is een 10-elements gedragen schudder met een werkbreedte van 11,2 meter.

Elke rotor is voorzien van zes tandarmen. Op de aftak-tussenas na is de gehele machine onderhoudsvrij. De 1.600 kg wegende machine is in transportstand 2,95 meter breed en 3,79 meter hoog. Standaard is de machine voorzien van hydraulische schuinstelling en hydraulische stabilisatoren. Om de schudder tijdens het werk uit te kunnen heffen is een optionele hydraulische kopakkerset leverbaar.

Getrokken

Ook bij de getrokken schudders introduceert Vicon een nieuw model. De Fanex 904C is een 9 meter brede schudder. De 8-rotor tellende machine is voorzien  van een transportonderstel. De machine is de opvolger van de 903C. Evenals de 1124 is de 904C op de aftaktussenas na onderhoudsvrij.

Gerelateerde artikelen