Favoriet

Voederwinning

Claas Rollant Uniwrap 445 en 455 met foliebinding

De Claas Rollant Uniwrap-perswikkelcombinaties kunnen nu met zowel net als folie binden. De Uniwrap draait 1,2 tot 8 lagen om de geperste baal. Op of tussen percelen van folie naar net overstappen of andersom, heeft Claas voor de chauffeur redelijk eenvoudig gemaakt.

Aan de rechterzijde van de Rollant onder de kap vind je nu een handige en opklapbare rollenwisselaar. In ingeklapte stand kan er een rol in liggen. Open je de kap, dan klap je de wisselaar uit en schuif je makkelijk rollen tot 50 kg richting het werkplateau. Op dat plateau kun je tevens vrij makkelijk de tot op dat moment in gebruikzijnde rol opslaan.

Stretch

Via de terminal moet de chauffeur vervolgens ingeven welk materiaal hij gebruikt, het aantal wikkelingen en de stretch. Folie moet namelijk meer worden uitgetrokken dan net. De Uniwrap wikkelt de balen met folie dat iets over de rand van de baalt valt. Claas heeft zelf de Claas Coatex-folie op rollen van 2.000 meter van 140 cm breed. De Uniwrap maakt balen van 120 cm breed. De Rollant Uniwrap is er overigens in twee varianten, de 445 maakt balen met een diamter van 125 cm, de 455 van 135 cm.

Folie maakt baal 50 cent duurder

Een productspecialist van Claas laat weten dat met net gemiddeld driemaal gewikkeld wordt en met folie drieënhalf maal. Bij folie zou meer materiaal nodig zijn bij het aanleggen en afsnijden. Gemiddeld, of nu met net of folie wordt gewikkeld, wordt in de praktijk volgens de specialist meestal met zes lagen gewikkeld. Foliebinding zou de balen daarmee 50 cent duurder maken.

Gerelateerde artikelen