Favoriet

Mesttechniek

Nieuwe 15 meter bemester

TBL Techniek uit Lettele (O) en het Duitse 4 Bio Trading uit Schönebeck hebben gezamenlijk een nieuwe bemester ontwopen. De bemester heeft een werkbreedte van 15 meter en blijft in transport binnen de wettelijke afmetingen.

De bemester is voorzien van een gepatenteerd schaar-opklapsysteem.Voor een goede bodemvolging zijn alle elementen voorzien van een hydraulische bodemdruk regeling. De bemester wordt verkrijgbaar met drie verschillende schijfopties: schijf met kouter, bolle schijf of twee schijven in V-vorm. Achteraf wisselen van schijftype is mogelijk.
Om eenvoudig te kunnen draaien op de kopakker, klapt de bemester automatisch in een V-vorm. De buitenste elementen kunnen daardoor de grond niet raken tijdens het wisselen van werkgang.

Sleepslang

Volgens de fabrikanten blijft de bemester onder de vier ton eigengewicht. De bemester is geschikt voor een sleepslangsysteem maar ook voor montage op zelfrijders. De machine wordt al enige tijd getest in Duitsland met een gemiddelde rijsnelheid van 15 kilometer per uur. De bemester is geschikt voor gebruik op zowel gras- als bouwland.