Favoriet

Verzorging

VIDEO: Jako, GRS en Joskin weideslepentest

Een weidesleep is geen hogere wiskunde. De constructie en de werking van het werktuig is eenvoudig. Toch zit er veel verschil tussen de merken. We testte drie slepen: de GRS WS6/4, Jako W600HS en de Joskin Scariflex R6S5.

Een weidesleep is geen hogere wiskunde. De constructie en de werking van het werktuig zijn eenvoudig. Toch zit er veel verschil tussen de merken. We testten drie slepen: de GRS WS6/4, Jako W600HS en de Joskin Scariflex R6S5.

De weidesleep van Jako is een eenvoudige machine. De dwarsschrapers pakken de mest goed aan. Dankzij de ronde buis aan de voorkant trekt de machine licht. De GRS WS6/4 is een robuuste machine. Hij weegt 680 kilo, twee keer zoveel als de weidesleep van Jako. De punten aan de onderkant van de sterelementen trekken de mestvlatten goed uit. De Scariflex van Joskin is meer een eg dan een weidesleep. Ondanks dat, trekt hij mestvlatten en molshopen goed weg.

[meerinvakbladpromo tekst=”Een uitgebreid verslag met technische gegevens, testresultaten, plus- en minpunten én achtergrond is te lezen in het septembernummer van Veehouderij Techniek. “]

Gerelateerde artikelen