Favoriet

Algemeen

Drie balen vervoeren met John Deere Plus2

John Deere komt met een frame voor achter de rondebalenpers waarmee je twee balen kan transporteren terwijl de derde baal wordt geperst. Zo kun je de balen naar een centrale plek op het veld vervoeren waar je ze bij elkaar neerlegt. Hierdoor kun je de balen later sneller op de wagen laden.

John Deere komt met een frame voor achter de rondebalenpers waarmee je twee balen kan transporteren terwijl de derde baal wordt geperst. Zo kun je de balen naar een centrale plek op het veld vervoeren waar je ze bij elkaar neerlegt. Hierdoor kun je de balen later sneller op de wagen laden.

Na het openen van de perskamer valt de baal op het frame. Een cilinder duwt de baal horizontaal naar links of rechts over het frame. Hier blijft de baal liggen tijdens transport. Een tweede baal schuift naar de andere kant van het frame. Tijdens het vervoeren van de twee balen, perst de machine de derde. Zodra de derde baal geperst is, rijd je naar de plek waar je de balen wilt lossen. Zo kun je de drie balen uiteindelijk bij elkaar op het veld leggen. Later, als je de balen gaat ophalen, scheelt dit veel transporttijd.

Heuvelachtig gebied

John Deere verkoopt het frame onder de naam Plus2. Het frame past op de rondebalenpersen uit de 7, 8, 9 en 0-serie. Tijdens transport schuif je het frame in. Hierdoor blijft het frame binnen de breedte van de machine. Het frame is ook handig voor heuvelachtige gebieden. Zo kun je de balen eerst transporteren naar een vlakker gedeelte waar de baal niet weg kan rollen.

Gerelateerde artikelen