Favoriet

Voederwinning

Eerste Malone opraapwagen in Nederland

LandbouwMechanisatiebedrijf Rosier Greidanus heeft de eerste opraapwagen van Malone geïmporteerd. De Xcel 550 heeft een inhoud van 55 kuub losgestort.

Veehouderij Techniek zag de machine aan het werk.

De Xcel 550 is nieuw ontwikkeld. Een 65- en 75-kuubs variant van de Xcel-serie zijn in ontwikkeling. Volgens Malone heeft de Xcel 550 onder Ierse omstandigheden (zwaar gewas, veel heuvels) een 110 kW (150 pk) trekker nodig. Onder Nederlandse omstandigheden, met meer snedes per jaar, zal de wagen een stuk minder vermogen vragen.

Invoer

De invoer van de Malone Xcel is voorzien van een ongestuurde pick-up. Om de bodem goed te kunnen volgen is deze pendelend opgehangen. De werkdiepte is in acht standen in te stellen middels een pen-gat-verstelling. De pick-up is 2,20 meter breed. De pick-up tanden zijn 6,3 mm dik; zo’n 25 procent dikker dan gebruikelijk.

[meerinvakbladpromo tekst=”De afmetingen van de laadbak meten 600 x 230 x 230 cm (l x b x  h). De inhoud van de bak is 33 m3 (DIN) en daarin zou dus zo’n 55 kuub losgestort gras geperst kunnen worden. Meer technische gegevens, achtergrond, plussen en minnen zijn te lezen in Veehouderij Techniek nummer 5. “]

Gerelateerde artikelen