Favoriet

Voederwinning

Agritechnica 2017: kleine Vicon middenafleg hark

Landbouwmachine fabrikant Vicon presenteert op Agritechnica de Andex 644 middenafleg cirkelhark. De machine is de kleinste middenafleg hark van Vicon en is zowel verkrijgbaar in getrokken- als gedragen uitvoering.

Landbouwmachinefabrikant Vicon presenteert op Agritechnica de Andex 644 middenafleg cirkelhark. De machine is de kleinste middenafleg hark van Vicon en is zowel verkrijgbaar in getrokken- als gedragen uitvoering.

De gedragen middenafleg hark (Andex 644M) is nieuw voor Vicon en is compleet nieuw ontworpen. Op basis van de gedragen versie hebben de constructeurs van Vicon een getrokken variant gemaakt. De beide typen vallen op door hun eenvoud. De werkbreedte van de machines is 6,4 meter breed. Het zwad is dan 1,20 meter breed. De 10 tandarmen per rotor lopen in een oliebad. De transporthoogte met gemonteerde armen is bij de Andex 644 3,85 meter. Bij de 644M is dit 3,50 meter. Het gewicht van de gedragen variant is 1140 kg. De getrokken versie weegt 370 kg meer.

Gedragen middenafleg

De gedragen middenafleg hark is niet nieuw. Pöttinger heeft al jaren gedragen middenafleggers in het pakket en sinds kort maakt ook Kuhn gedragen varianten van rond de 6,5 meter werkbreedte. De hogere hefkracht van moderne trekkers, betere wendbaarheid en gunstigere prijs van een gedragen middenafleg zorgen ervoor dat er steeds meer vraag komt naar gedragen dubbele harken. Vooral in Oost-Europa zijn de machines in trek.