Favoriet

Voederwinning

Agritechnica 2017: Reiter Respiro-concept bij Sip

De in Oostenrijk ontwikkelde Respiro-bandhark werd na enkele beursintroducties in het laatste jaar snel bekend. Vooral de pick-up met flexibele tanden en kunststof platen werd warm onthaald. Op Agritechnica laat Reiter ook een 9,1 meter breed werkende versie voor achter de trekker laten zien.

Ondertussen blijkt er tevens een snamenwerking met de Sloveense fabrikant van hooibouwmachines Sip te zijn ontstaan. De Reiter-pick-up met dwarsband gebruiken zij namelijk voor de nieuwe serie Air-bandharken. Hoewel de fronthark in veel opzichten op die van Reiter zelf lijkt, gooit Sip het voor de hark achter de trekker over een andere boeg. Ze hebben er een getrokken vijf meter versie van gemaakt. Voor transport draait de volledige hark onder de boom.

Met fronthark

Tijdens het harken is de hoek tussen trekker en werktuig zo groot, dat de trekker niet op het gewas hoeft te rijden. Dat betekent tevens dat een fronthark gebruikt kan worden van drie of drieënhalve meter. Toekomstig zullen de Reiter-bandharken bij Sip worden gebouwd en zal Sip gebruik blijven maken van het Reiter-concept.

Reiter Respiro

Hier lees je meer over de nieuwe getrokken Respiro R9-bandhark van Reiter.

Gerelateerde artikelen