Favoriet

Voederwinning

Tanco 1400-V laadt zelf

De Ierse wikkelspecialist Tanco komt met de automatisch ladende 1400 V rondebalenwikkelaar. De basis is een 1400-EH wikkelaar met extra sensoren en elektronica.

De Ierse wikkelaarfabrikant Tanco komt met de automatisch ladende 1400-V rondebalenwikkelaar. De basis is een 1400-EH wikkelaar met extra sensoren en elektronica.

De Tanco 1400-V heeft ten opzichte van de ogenschijnlijk gelijke 1400-EH een laadarm met sensor die de baal herkent. Daardoor kan het laden van de baal op de wikkeltafel geautomatiseerd worden gestart. De chauffeur hoeft dus geen actie meer te ondernemen voor de laadarm de baal laadt.

Uniek voor een rondebalenwikkelaar is dat de twee rollen van de wikkeltafel gelijktijdig kunnen zakken. Daardoor kan gelijktijdig een baal worden gelost en geladen. Normaliter kantelt de volledige wikkeltafel van een rondebalenwikkelaar om te laden en te lossen. De Tanco 1400-wikkelaar beschikt over een dubbele wikkelarm.

Balenkantelaar

De wikkelaar is geschikt voor ronde balen tot 150 centimeter diameter. Het maximale baalgewicht bedraagt 1.400 kg. De machine zelf weegt 1.250 kg. Optioneel is onder meer een balenkantelaar leverbaar.

Gerelateerde artikelen