Favoriet

Voederwinning

Trailer laadt balen zelfstandig

De Canadese Anderson Group heeft een trailer ontwikkeld die zelf gewikkelde rondebalen kan laden. De Anderson RBM2000 kan de balen automatisch laden zonder de folie te beschadigen.

De trailer heeft een laadarm met daaraan een balenklem. Aan de arm en in de klem zitten verschillende sensoren om de positie van de baal te kunnen bepalen. In de klem zit ook een sensor die de baal detecteert als je de klem tegen de baal rijdt. Vervolgens laadt de arm de baal op de aanhanger. Door het laaddek achterover te kantelen en het kopschot te bedienen, worden de balen achter de kar gelost. Bediening gaat via een joystick en touchscreen-terminal in de trekkercabine.

21,8 ton

De trailer is 11,75 meter lang, 2,55 meter breed en 3,72 meter hoog als de laadruimte volledig wordt benut. De laadvloerhoogte is 1,53 meter. Onder de wagen is een schommeltandem gemonteerd met banden met de maat 550/45 R22.5. Het maximaal toelaatbaar gewicht van de wagen is 21,8 ton. Het eigengewicht van de zelfladende balentrailer bedraagt 5.000 kg.

Gerelateerde artikelen