Favoriet

Voederwinning

Pöttingers Alpha Motion Master voor kleine trekkers

Met Pöttingers Alpha Motion Master frontmaaiers komt het ophangingssysteem ook beschikbaar voor kleinere trekkers. De serie maaiers bestaat uit vijf modellen.

De Novacat 261, 301 and 351 Alpha Motion schijvenmaaiers, de Eurocat 311 Alpha Motion Master en de Eurocat 311 Alpha Motion Plus Master trommelmaaiers. De frontmaaiers zijn middels een driepuntssysteem aan de trekker gekoppeld. Door de nieuwe korte bok, is de maaier niet alleen 34 centimeter korter op de trekker gebouwd dan voorheen, het zwaartepunt is ook dichter op de trekker te vinden.

Geen kneuzer

Die korte aanspanning heeft overigens wel tot gevolg dat het niet mogelijk is om de maaiers te voorzien van de ED en RCB kneuzers die Pöttinger levert. Wel kon de  fabrikant de gewichtsdistributie verbeteren en daalde het totale gewicht van de maaier met 40 kg. Dat moet het brandstofverbruik verminderen. Tijdens transport hebben de maaiers een vrije hoogte van 30 cm. Door de nieuwe bok kunnen kleinere trekkers, met maximaal 28 inch grote voorwielen, de maaier aandrijven.

Gerelateerde artikelen