Favoriet

Mesttechniek

Nieuwe kleine meststrooiers Strautmann

Strautmann vervangt de BE-meststrooiers door de Streublitz CS75 en 95. Het betreft de kleine meststrooiers van de fabrikant, geschikt voor veehouderijbedrijven die relatief kleine hoeveelheden vaste mest verspreiden.

De nieuwe CS-meststrooiers hebben een verzinkt frame en een verzinkte bodem en dissel. De zijschotten zijn 500 mm hoog en gepoedercoat. Dan zijn er nog opzetwanden van 400 mm waardoor de diepte van de bakken op 90 cm komt. Ook de vaste  schotten kunnen worden opengeklapt, zo ontstaat een transportwagen.

Tot 10 ton totaalgewicht

De bodemketting zou een last van 13 ton (breeklast) kunnen verplaatsen. De kettingen zijn een centimeter dik. Met een regelventiel op de dissel kan de snelheid van de bodemketting geregeld worden.

De CS-meststrooiers hebben vier rechtopstaande walsen voor de verspreiding van de mest. De mest wordt door een opening van 115 cm naar de walsen met vlakke tanden geduwd, de walsen zouden tot 8 meter breed kunnen verspreiden. De enkelassige CS75 heeft een toegelaten totaalgewicht van 5,7 ton en één as. De CS95 heeft met één as een toegelaten totaalgewicht van 8 ton en met het optionele geveerde tandemstel van 10 ton.