De 3D-camera gebruikt het time-of-flight- principe. Gekoppeld aan nieuwe software reageert de robotarm sneller op bewegingen van de koe. Daarnaast is de camera door zijn vlakke behuizing gemakkelijker schoon te maken. Verder heeft Boumatic de arm van de melkrobot aangepakt. Die pakt nu twee melkbekers in één keer, waardoor hij snel kan aansluiten. De arm hoeft immers niet na het aansluiten van elke beker terug naar de uitgangspositie voor een nieuwe melkbeker. De arm is standaard op beide Boumatic-robots te vinden.

Aangepaste software
Daarnaast vergrootte Boumatic de capaciteit van de vacuüminstallatie. Daardoor wordt het melkvacuüm stabieler, wat het melken moet versnellen. Ook de software op de melkrobots is aangepast. Het nieuwe dashboard maakt de robot intuïtiever en dus gemakkelijker te bedienen. En natuurlijk is de data nu ook op afstand te bekijken op een mobiele telefoon.
Celgetal
Boumatic levert optioneel een monitoringsysteem voor het celgetal. Het apparaat neemt een melkmonster tijdens het melken dat meteen wordt geanalyseerd, zodat de veehouder het verloop van het celgetal door de lactatie heen kan bijhouden. Tegelijkertijd wordt hij snel gewaarschuwd als het celgetal te hoog wordt.
