Favoriet

Voederwinning

Lely schudders terug in Fendt kleuren

Goed nieuws voor liefhebbers van de Lely-haaktand: Fendt komt terug met de Lotus-schudders in eigen kleuren. Er waren al langer geruchten dat Fendt achter de schermen bezig was de Lely schudders terug op de markt te brengen. Nu is het officieel.

Fendt brengt drie modellen op de markt: de Lotus 770 , de Lotus 1020 T  en Lotus 1250 T. De schudders zijn respectievelijk 7,70 (zes rotoren), 10,20 (acht rotoren) en 12,50 (tien rotoren) meter breed. De 770 is een gedragen machine, de machines met een T in de aanduiding zijn getrokken en worden getransporteerd met een carier. De schudders worden in de Fella fabriek in het Duitse Feucht gemaakt. De machines op de persconferentie in het eveneens Duitse Marktoberdorf zijn nog overgespoten schudders van Lely. Enige verschil is dat de productiemodellen onderhoudsvrije kruiskoppelingen krijgen. Of de schudders ook als MF of Fella op de markt komt is nog niet bekend.
De Fendt Lotus 1250 T heeft 10 rotoren en een werkbreedte van 12,50 meter.

Haaktand

Als je vorig jaar een nieuwe schudder met haaktand wilde was je aangewezen op het Ierse Malone. Nu brengt Fendt deze gewilde schudders met haaktand weer op de markt. De haaktand staat bekend om zijn goede kerende werking en trekt het lange gras goed uit elkaar. Bovendien is een hoge rijsnelheid mogelijk.

Twister

Naast de nieuwe Lotus-modellen voegt Fendt ook nog een topmodel toe aan de Twister-serie: de Twister 11010 DN. Het is een schudder met tien rotoren die gedragen wordt in de hef. De werkbreedte is 10,72 m. Fendt is niet de eerste die met een tien-elements gedragen schudder komt: onder andere Kuhn, Claas, Krone en Vicon hebben al zo’n machine in de prijslijst staan.
De Fendt Twister DN 11010 DN is vanaf nu de grootste gedragen schudder van Fendt. Tien rotoren en 10,72 m werkbreedte in de hef.

Gerelateerde artikelen