Favoriet

Voertechniek

Drie gebruikers over CowConnect

Voor melkveehouders die preciezer willen voeren, is het Deense voermanagementpakket CowConnect een uitkomst. Het merk of type voermengwagen dat gebruikt wordt, is van ondergeschikt belang.

Bij de veehouder of loonvoerder wordt de originele weegcomputer van de voermengwagen vervangen door de weegbox van CowConnect. De weegbox wordt gekoppeld aan de weeg-
staven van de mengwagen. Vervolgens is het een kwestie van de app installeren op je telefoon of tablet. In de weegbox van CowConnect zit een router en een simkaart, zo is de weegbox altijd online.

“Elke dag hetzelfde voeren”

Een van de CowConnect-gebruikers die VeehouderijTechniek sprak is Joost van den Anker uit Maurik (Gld.). Hij melkt 140 koeien en gebruikt sinds december 2018 CowConnect. “Het zorgt ervoor dat er elke dag hetzelfde gevoerd wordt. Bovendien kan iedereen ermee over weg. Nu kan ik gewoon twee weken op vakantie. CowConnect helpt ook om precies te voeren, zo min mogelijk te laten liggen en uit de koeien te halen wat erin zit.” Het volledige rapport over CowConnect, inclusief de beoordelingen van drie gebruikers, is te zien in de nieuwste uitgave van vakblad VeehouderijTechniek.

Gerelateerde artikelen