Favoriet

Voederwinning

Middenophanging voor Malone Procut maaiers

De Ierse machinefabrikant Malone komt voor het eerst met schijvenmaaiers met middenophanging. Tot voor kort had het merk alleen getrokken maaiers en maaiers met zijophanging.

De nieuwe serie Malone Procut MP bestaat uit drie modellen met werkbreedtes van 260, 300 en 340 cm. De maaiers zijn compleet nieuw ontworpen. Importeur RosierGreidanus uit Winsum (Fr.) heeft afgelopen jaar een Procut 3000 MP uitvoerig getest. De maaiers zijn voor het seizoen 2020 te bestellen.

Geen kneuzer

De 3,0 meter brede Malone Procut 3000 MP die in de praktijk werd getest heeft (nog) geen kneuzer.  De maaischijven zijn iets groter dan op de zijophanging-maaiers. De maaier heeft 7 maaischijven die dankzij een opklapbaar beschermdoek toegankelijk zijn voor het wisselen van messen. Voor een goede bodemvolging gebruikt de fabrikant een hydropneumatisch ontlastingssysteem. Bij het raken van een obstakel klapt de maaier naar achteren. Voor transport klappen de maaiers met middenophanging omhoog. Door de manier van opklappen is het maar de vraag of de maaiers wel onder de 4,0 meter tranporthoogte gaan blijven. Doordat het draaipunt voor opklappen vrij hoog zit lijkt de transporthoogte een uitdaging.
De wettelijke transporthoogte van 4,0 meter lijkt een uitdaging door de plek van het draaipunt voor het opklappen. Bron: Agriland