Favoriet

Voederwinning

Bredere schudders van Malone

De Ierse hooibouwmachinefabrikant Malone komt met bredere schudders op de markt. Dit jaar komt de fabrikant met een schudder van 11 meter en er zijn plannen voor werkbreedtes tot 15 meter.

Het nieuwe type krijgt de naam Tedd-Air 1100. In tegensteling tot de gedragen Tedd-Air 570 en 840 heeft het de 1.100 een eigen transportonderstel. De acht rotoren hebben een relatief grote diameter van 1,60 meter. Elke rotor is voorzien van zeven tandarmen. De transporthoogte bedraagt 3,20 meter bij een breedte van 2,98 meter. De maximale transportsnelheid bedraagt 30 km/h.

De schudder wordt aangedreven via de 540 t/min aftakas. De vermogensbehoefte is volgens importeur RosierGreidanus 66 kW (90 pk). Het eigengewicht van de machine is 1.400 kg.

Haaktand

Kenmerkend voor de Malone schudders zijn de haaktanden. De tanden hebben grote gelijkenissen met de variant van Lely, alleen monteert Malone de tanden op een andere manier. De korte tand moet het reeds gedroogde gras optillen, terwijl de grote tand het onderste, natte gras optilt en keert.

Gerelateerde artikelen