Favoriet

Voertechniek

BvL vernieuwt zelfladende getrokken voermengwagen

De BvL-voermengwagenserie V-MIX Fill Plus LS is door de Duitse voermengwagenbouwer op de schop genomen. Het design van de serie zelfladende getrokken voermengwagens is onder handen genomen en het laadaggregaat is zwaarder uitgevoerd.

De BvL-voermengwagenserie V-Mix Fill Plus LS is door de Duitse voermengwagenbouwer op de schop genomen. Het design van de serie zelfladende getrokken voermengwagens is onder handen genomen en het laadaggregaat is zwaarder uitgevoerd.

Met het nieuwe laadaggregaat kunnen kuilen tot 3,5 meter hoogte worden gesneden. De snijkracht is verhoogd door grotere cilinders voor het heen en weer bewegen van het snijmes en zwaardere scharnierpunten. Het tegenmes is uit dikker staal vervaardigd en ook instelbaar. Voor het laadaggregaat is er nu een centraal smeerpunt.

24-kuubs met 2 vijzels

Om sneller te lossen is de deur naar de dwarsband achterin de mengkuip vergroot. In de mengkuip zijn meer rondingen aangebracht om ophopen te voorkomen. De V-Mix Fill Plus LS is qua design gemoderniseerd. De vormen zijn ronder en er worden meer lasergesneden staaldelen gebruikt. Ook heeft de wagen nieuwe achterlichtunits. Op vakbeurs Agritechnica in november is de 24-kuubsversie met 2 vijzels en stroblazer te zien op de stand van Bernard van Lengerich.