Favoriet

Voederwinning

Kuhn maaier met kneuzer klapt op

Machinefabrikant Kuhn komt met de FC 3115 D-FF maaier. De 3,1 meter brede maaier is voorzien van een kneuzer en het Fast-Fit snelwisselsysteem.

De aankoppelbok en draagarm van de maaier werden door de fabrikant compleet opnieuw ontworpen. Basis voor de maaier is de maaiunit van de FC 8830 triplemaaier. De kneuzer heeft geen kunststof kneusvingers meer, maar maakt gebruik van een flinke rotor met stalen klepels. De kneusplaat is in vijf standen instelbaar. Via een schakelkast stel je de snelheid van de kneusrotor in op 755 of 1.000 rpm.

Voor de bodemontlasting gebruikt Kuhn het bekende Lift Control-systeem. Tevens doet dat dienst als obstakelbeveiliging, waardoor de maaier naar achteren (en omhoog) klapt bij het raken van een obstakel. Bij het passeren van het obstakel klapt de maaier weer terug in werkstand.

Eindelijk opklapbaar

Nieuw voor de gedragen schijvenmaaiers met kneuzer is dat de machine voor transport 120 graden opklapt. Kuhn hield jaren vast aan een maaier die in transport naar achteren klapt. Geen uitzwenkende maaier dus meer zoals bij de huidige FC 244/284/314 D modellen. Bovendien is de gewichtsverdeling van de trekker tijdens transport aanzienlijk beter.

De maaibalk is de nieuwe Optidisc Elite. De schijven op de maaibalk zijn op verschillende afstanden van elkaar gemonteerd. De overlap tussen de naar voren draaiende messen is vergroot waardoor er minder kans op strepen zou moeten zijn. Op plaatsen waar de messen naar de maaibalk toe snijden is de ruimte tussen de schijven vergroot om een hogere doorvoercapaciteit naar de kneuzer te krijgen.

Gerelateerde artikelen