Favoriet

Voederwinning

Samasz werkt aan bandhark

De Poolse fabrikant van hooibouwmachines Samasz werkt aan een bandhark. Het eerste type dat in 2021 op de markt moet komen is een versie van 9,0 meter breed, inclusief zwad.

De Poolse fabrikant van hooibouwmachines Samasz werkt aan een bandhark. Dat meldt de Franse machinewebsite Reussir.  Het eerste type dat in 2021 op de markt moet komen is een versie met een werkbreedte 9,0 meter , inclusief zwad.

De bandhark van Samasz zal de naam Falco meekrijgen.  De versie van 9 meter heeft twee gestuurde pick-ups en kan desgewenst in het midden of opzij afleggen. “De machine is al in 2018 in de praktijk getest en zal waarschijnlijk in 2021 in productie gaan” zegt Johan Jans van importeur Samasz bvba. In een interview met Antoni Stolarski in 2018, CEO van Samasz, vertelde het bedrijf aan Veehouderij Techniek al druk bezig te zijn met de ontwikkeling en het testen van een bandhark. De hele machine is door de Poolse fabrikant zelf ontwikkeld. Voor de bodemvolging kunnen de elementen pendelen en zijn ze voorzien van rubberen rollen.

11,5 meter

Ook werkt Samasz aan een versie met een werkbreedte van 11,5 meter (zie foto’s), maar de importeur geeft aan dat de introductie van die machine langer op zich laat wachten. De imposante machine heeft drie pick-ups en is in transport 3,9 meter hoog en 2,9 meter breed. De definitieve machine zal behoorlijk afwijken van de foto omdat deze nog verder wordt doorontwikkeld. “Onder andere het gewicht van de machine zal nog naar beneden gaan.” zegt Jans.

Gerelateerde artikelen