Favoriet

Voederwinning

Nieuwe lichte frontmaaier van Samasz

De Poolse machinefabrikant Samasz komt met een nieuwe lichte frontschijvenmaaier. De maaier krijgt de naam Samba 300 F en is alleen verkrijgbaar in 3,00 meter uitvoering.

De Poolse machinefabrikant Samasz komt met een nieuwe lichte frontschijvenmaaier. De maaier krijgt de naam Samba 300 F en is alleen verkrijgbaar in 3,00 meter uitvoering.

De maaier is compact gebouwd en heeft een pendelbok voor de bodemvolging. Om de bodem te ontlasten worden ontlastingsveren gemonteerd tussen maaier en trekker. De maaier lijkt vooral gemaakt voor lichte trekkers omdat de aandrijving gebeurt met een 540 tpm aftakas. Tegenwoordig hebben de meeste trekkers met frontaftakas vanaf ongeveer 73 kW (100 pk)  een 1000 toeren aftakas. De vermogensbehoefte is 44 kW (60 pk). De maaier weegt slechts 560 kg.

Maaibalk

De PerfectCUT maaibalk bestaat uit 7 maaischijven en wordt in eigen beheer gebouwd. Standaard zijn de schijven voorzien van snelwisselsysteem en overlastbeveiliging. De zwadbreedte van de machine is 1,30 – 1,50 m. De maaihoogte is 4,5 tot 7 cm. Met verhogingssloffen is dit te verhogen tot 6 – 9 cm en 8 – 12 cm.

Gerelateerde artikelen