Favoriet

Dierverzorging

Lely Horizon vervangt T4C

Tijdens Lely Future Farm Days introduceerde het bedrijf uit Maassluis (ZH) Horizon als vervanger van het managementprogramma Time 4 Cows (T4C). In de eerste helft van 2021 zal het beschikbaar zijn.

Lely Horizon is een nieuw bedrijfsmanagementprogramma. Het idee is dat alle beschikbare data van op het bedrijf aanwezige ondersteunde apparaten en die van leveranciers worden gebundeld in één management systeem. De gegevens zijn afkomstig van de Astronaut melkrobot, maar bijvoorbeeld ook van de Vector automatisch voersysteem, Cosmix krachtvoerbox of Grazeway beweidingspoort, indien aanwezig. Op basis van alle data van deze apparaten zou het programma advies moeten geven en ziektes signaleren op individueel dierniveau. Volgens Lely is het programma in staat in een vroeg stadium slepende melkziekte te constateren. Lely is bezig om steeds meer gegevens van apparaten en adviseurs aan het programma te kunnen koppelen. Bij een rantsoenverandering is straks te zien wat dit voor financiële gevolgen het heeft voor de veehouder.

Control en Advance

De app is geschikt voor zowel de pc, tablet als smartphone. De interface ziet er – in grote lijnen – op alle apparaten hetzelfde uit en zou een stuk gebruiksvriendelijker zijn dan zijn voorganger. Gebruikers van T4C Inherd kunnen hun huidige instellingen meenemen naar het nieuwe programma.  Er zijn twee soorten abonnementen: Horizon Control en Horizon Advance, waarbij de laatste iets uitgebreider is en bijvoorbeeld een behandeladvies geeft bij het constateren van slepende melkziekte. De abonnementskosten zijn op basis van het aantal koeien dat de veehouder heeft. De eerste helft van 2021 zal Horizon gefaseerd en per land beschikbaar komen.

Gerelateerde artikelen