Favoriet

Voertechniek

JOZ introduceert Moov 2.0 aanschuifrobot

JOZ uit Westwoud (NH) introduceert een nieuwe versie van de Moov-aanschuifrobot: de Moov 2.0 . De Moov 2.0 vervangt per direct de Moov Pro.

Net als de Moov Pro werkt de 2.0 met transponders die in de vloer zijn bevestigd. De Moov 2.0 is flink sneller dan zijn voorganger en kan nu tot 12 meter voergang per minuut aanschuiven. De machine is wat afmetingen betreft vergelijkbaar met z’n voorganger. De trommeldiameter is 1.280 mm. Wel is de 2.0 iets zwaarder.

Dankzij verbeterde software kan Smartdrive nu beter omgaan met grote hopen voer. Bij een te grote hoop voer kan de robot afwijken van zijn route, dankzij Smartdrive kan de robot hier zelf op anticiperen en zoekt daarna weer de originele route op via de transponders in de vloer.

Roklift en deuren openen

Nieuw is de optie om de ‘rok’ te laten liften. De robot wordt er een stuk wendbaarder van en bij routes naar andere stallen rijdt de Moov 2.0 makkelijker over drempels en wordt de rok niet vies. JOZ werkt aan de optie om deuren automatisch te laten openen. Deze is vanaf mei 2021 te bestellen.

Links- en rechtsdraaiend

Moest je voorheen bij aanschaf kiezen voor een links- óf rechtsdraaiende robot, dat is bij de Moov 2.0 niet meer nodig. Deze kan nu beide kanten op draaien en heeft daardoor minder loze routes.

Gerelateerde artikelen