Favoriet

Voederwinning

Frandent haaktandschudder via Groenewegen naar Nederland

Fa. Groenewegen uit Warmenhuizen (NH.) haalt de haaktandschudders van het Italiaanse Frandent naar Nederland. Op dit moment bouwt de fabrikant schudders tot 8,4 meter werkbreedte, maar er volgen bredere modellen.

De machines kenmerken zich vooral door de haaktanden, die lijken op de haaktanden van de voormalige Lely-schudders, die nu onder de merken Fendt en Massey Ferguson op de markt worden gebracht. Het eerste model dat naar Nederland komt is de Frandent Super Pro GRHS 840/7: een schudder met zes elementen en een werkbreedte van 8,40 meter. Iedere rotor heeft zeven tandarmen met daaraan een vaste haaktand. Voor kantschudden hoef je niet de tanden te verzetten maar gebruik je de (optioneel hydraulische) schuinstelling onder ieder wiel.

Hydraulische stabilisators

Voor een rustige loop tijdens het schudden en in bochten is de driepuntsbok voorzien van hydraulische stabilisators. De tandwielkasten boven ieder element zijn onderhoudsvrij. Bij ieder knikpunt is de machine voorzien van een dubbele kruiskoppeling. De schudhoek is in drie stappen instelbaar. Het eigengewicht van de machine is 1.180 kilogram. Een Frandent Super Pro GRHS 840 met onder andere hydraulische schuinstelling, antiwikkelkappen, reservewiel en verlichting is te koop vanaf bruto 14.300 euro exclusief btw. Optioneel is de machine ook in een getrokken uitvoering leverbaar. Bredere machines van boven de 10 meter zijn in ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen