Favoriet

Voederwinning

McHale heeft schudders met haaktand klaar

De Ierse machinefabrikant McHale heeft z’n serie met schudders klaar. De serie bestaat uit drie modellen met vier, zes en acht elementen. Die laatste is een getrokken uitvoering. Op internet en Facebook circuleren foto’s van de eerste afgeleverde modellen.

Dat de fabrikant aan schudders werkte was al bekend nadat het al een serie maaiers en dubbele harken op de markt heeft gebracht. Voorlopig komt er nog geen exemplaar naar Nederland.
De McHale schudders krijgen een haaktand. Ieder element heeft 7 armen. Bron: thefarmingforum.co.uk

  McHale gaat de schudders voorzien van een haaktand. De vinding van Lely wordt tegenwoordig toegepast op de Lotus-machines van Fendt en MF. Maar ook het eveneens Ierse Malone en Italiaanse Frandent passen de haaktand toe. Het verschil met het origineel is dat bij de laatste twee merken de tanden niet verstelbaar zijn voor kantschudden. Ook bij de nieuwe schudders van McHale lijken ze niet verstelbaar. Voor het kantschudden is er een hydraulisch neerklapbaar kantdoek.
De eerste zeselements Propel 776-machines worden al uitgeleverd door de Ierse dealers. Bron: G.A. Allen Farm Machinery

Propel

McHale gaat de serie Propel noemen. De kleinste is een vierelements met een werkbreedte van net iets meer dan vijf meter. Het tweede type is de Propel 776 met een werkbreedte van waarschijnlijk 7,70 m. Ook komt er een 1028T op een onderstel met acht elementen en een werkbreedte van rond de 10,20 m. De gelijkenissen met Lely zijn groot. Type 776 heeft zeven armen, net als de Lely Lotus Stabilo 770+. De standaard 770 had er zes.
Ook de eerste Propel 1028 T is uitgeleverd aan de eerste gebruiker. De achtelements vouwt voor transport op de carrier. Bron: J E Lawrence and Son Limited

 

Gerelateerde artikelen